Нові підходи до підвищення якості адміністративних послуг в умовах модернізації державного управління в Україні - Записний, Д. Ю. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті розглядаються актуальні питання підвищення якості послуг, що надаються громадянам органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Встановле-но основні закономірності та тенденції в реалізації державної політики у сфері покращення якості адміністративних (муніципальних) послуг із урахуванням розпочатої в Україні ши-рокомасштабної реформи децентралізації, а також основні напрями її вдосконалення. Оці-нено вплив впровадження стандартів якості у діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування з метою підвищення якості послуг, що надаються громадянам. Детально вивчено питання відкритості влади, забезпечення ефективної взаємодії з громадя-нами в контексті удосконалення надання якості адміністративних (муніципальних) послуг. У цьому зв’язку приділено серйозну увагу питанням оцінки громадянами діяльності відпо-відних органів влади щодо надання адміністративних (муніципальних) послуг. На засадах аналізу діючих нормативно-правових актів, кращих вітчизняних та зарубіжних практик підготовлено також пропозиції та рекомендації щодо підвищення якості адміністративних (муніципальних) послуг в умовах модернізації державного управління та реформування місцевого самоврядування в Україні.