Цифрові механізми доступу до адміністративних послуг: мобільна цифрова валіза - Піскоха, Наталія (Аспекти публічного управління, 2021)
В умовах обмеженого доступу до Інтернету, для забезпечення онлайн доступу до адміністративних послуг в Україні використовуються мобільні робочі місця адміністратора ЦНАП. Такі робочі місця укомплектовані відповідними технічними засобами і отримали назву "мобільних цифрових валіз". Окрім того, завдяки таким валізам українці, які через те, що їм важко пересуватися і не можуть самостійно відвідувати Центри надання адміністративних послуг, отримують можливість доступу до цифрових послуг. Досліджено особливості використання мобільних цифрових валіз у пілотних містах, де за підтримки проекту EGAP та місцевої влади вже діють віддалені робочі місця адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг. Показано правове підґрунтя та технічні можливості використання цифрових технологій для забезпечення взаємодії громадян з органами влади.