Перспективні вектори цифрової трансформації публічного управління у сфері освіти - Потапова, Олександра (Аспекти публічного управління, 2021)
На сьогодні, технологічний процес поставив перед усім суспільством завдання цифрової трансформації соціального та економічного життя, а також не обійшло стороною і публічне управління. Вплив цифрової трансформації на органи публічного управління відображаються у зміні способу дій та спілкування з громадянами з метою інтеграції інститутів громадянського суспільства і влади. Наша країна у вирі сьогодення також робить важливі кроки у розвитку цифрової трансформації, хоча ми бачимо , що на сьогодні ще багато організацій державного сектора використовують широкий спектр успадкованих застарілих систем і технологій, які вимагають докорінних змін. Тому можемо сказати , що метою дослідження є виокремити основні вектори цифрової трансформації публічного управління на основі вивчення основних документів та спостереження досвіду інших країн. Пандемія, яка ще триває, підштовхує сферу освіти до того, щоб застосовувати в навчанні все більше цифрових технологій. Спираючись на існуючі проблеми, міністерство освіти і науки розробили проєкт Концепції, який визначає стратегічні напрями цифрового розвитку та цифрової трансформації освіти і науки.