Інформаційна система контролюючого органу (RAIS) або розширена регуляторна інформаційна система (ARIS): можливості надання публічних послуг - Мазур, Олександр (Аспекти публічного управління, 2021)
Автором здійснено відповідно до мети дослідження огляд інформаційних систем «Regulatory Authority Information System» (RAIS) та «Advanced Regulatory Information System» (ARIS), що створені для контролюючих органів з радіаційної безпеки, для визначення можливостей надання публічних послуг онлайн. Актуальність полягає в розгляді інформаційних систем RAIS та ARIS з позицій діяльності державних регулюючих органів у сфері радіаційної безпеки під впливом на них новітніх управлінських концепцій. Методом дослідження є порівняльний аналіз, який проводився за критеріями: функції, структура (розділи), налаштування (зміна або додавання полів у базу даних), доступ (скачування для встановлення), переклад інтерфейсу, використання (кількість країн). Результати огляду вищезазначених систем вказують на те, що на даному етапі розробки програмних версій увагу приділено функціям обліку, звітності та управлінню документацією. Тому потреба в наданні онлайн публічних послуг регулюючими органами не є пріоритетним завданням для розробників цих систем. Автор приходить до висновку, що для регулюючих органів з радіаційної безпеки країн світу не створено єдиного уніфікованого спеціалізованого програмного забезпечення для використання повною мірою всіх потрібних функцій, у тому числі надання публічних послуг онлайн.