Моніторинг соціально-економічної ситуації як інструмент реалізації стратегії розвитку - Sobczyk, Andrzej (Аспекти публічного управління, 2015)
Виявлення джерел інформації, оцінка стану та моніторинг змін у місцевому соціально-економічному житті вимагає створення постійно працюючої системи відповідної частоти, що відповідає динаміці окремих процесів даної області. Ефективно підготовлений діагноз щодо соціально-економічної ситуації в районі допомагає визначити його ключові проблеми, а також створює основу для визначення реальних життєвих пріоритетів місцевого розвитку. У статті представлені принципи системи моніторингу як для реалізації стратегії соціально-економічного розвитку, так і для соціально-економічної сфери, де стратегія застосовується.