Інвестиційна привабливість регіону в контексті формування засад забезпечення його сталого розвитку - Матвеєва, О. Ю.; Міняйло, А. С. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті розвинуто науковий підхід до формування засад сталого розвитку регіону на основі бренд-орієнтованого управління. Визначено поняття інвестиційної привабли-вості регіону, що складає основу бренд-орієнтованого управління регіональним розвит-ком. Обґрунтовано наявність стійкого зв’язку між поняттями інвестиційної привабли-вості регіону, бренду та іміджу регіону, що дозволяє розглядати регіон як товар, зміст та ступінь розвиненості бренду якого визначає рівень інвестиційної привабливості регіону. Доведено, що інвестиційна привабливість регіону є комплексом об’єктивних факторів та суб’єктивних уявлень про унікальний бренд регіону як території-напря-му відвідування або самостійної товарної категорії, що має певний набір ціннісних ха-рактеристик та суспільно-визначену ціну. Така ціна формується під впливом розвитку потенціалу регіону, внутрішніх, а також зовнішніх факторів, що визначають якість іміджу регіону, сприяють просуванню його бренду у глобальному просторі. Наведено ілюстрацію структурно-змістовної характеристики регіонального бренду на прикладі Дніпропетровського регіону.