Особливості форм організації управління районами у місті без районних у місті рад (в умовах децентралізації державної влади) - Єдинак, Я. Б. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті аналізується сучасний стан управління містами із районним поділом без про-міжного владного представлення (крім міст зі спеціальним статусом), а також управління містами без районного у місті поділу через мікрорайонний у місті рівень. Також аналізу під-падають критерії управління містом через співвідношення кількості населення міста на ви-значену кількість працівників органів місцевого самоврядування. Крім того, поза увагою не залишився аналіз адміністративно-територіального устрою міста, його географія у по-рівнянні з іншими подібними містами.Метою даного дослідження є аналіз форм проміжного управління містами через район-ний та мікрорайонний у місті рівні.На сьогодні переважають глибокі тенденції щодо апробації форм проміжного управлін-ня районами міста та містом в цілому через управління на районному та мікрорайонному у місті рівнях. Завдяки таким формам деконцентрації повноважень міської ради на рівні управління районами (мікрорайонами) у місті можна досягти поставленої мети зі створення єдиної структури підпорядкування органів місцевого самоврядування міста тим самим за-безпечивши ефективність реалізації покладених на них функцій та завдань, а також раціо-нальному використанні фінансових ресурсів міста, районів зокрема.