Необхідність проведення структурних змін як умова забезпечення стабільного розвитку України - Полінчук, К. І. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті проводиться оцінка економічної політики останніх років на основі статистич-них показників. Встановлюється необхідність проведення реформ в економічній політи-ці та побудові нових державних механізмів управління системою перерозподілу ресурсів з метою мінімізації наслідків криз. Визначається стратегія подальшого розвитку в кон-тексті відновлення економіки та євроінтеграції. Стаття визначає необхідність створення та стрімкого розвитку власної інноваційної стратегії з метою прискорення економічного зростання та більш тісної співпраці з країнами ЄС. Розглядається питання необхідності державного фінансування інноваційного розвитку, а також створення сприятливих умов для залучення міжнародних інвесторів і розбудови власної бізнес-мережі. Наголошуєть-ся на наявності певних прогалин у законодавчому забезпеченні даного питання. Висвіт-люється потреба у створенні нових механізмів державного стимулювання та заохочення розвитку високотехнологічного виробництва за умови контролю з боку держави з метою недопущення тінізації та виникнення корупційних схем. Наголошується на необходніс-ті перегляду існуючих технологічних процесів, можливості приватизації та модернізації застарілих підприємств з метою зменшення ресурсо- та енергозатрат виробництва. Після аналізу змін у системі зовнішньоторговельних зв’язків України окреслюється актуаль-ність прискорення розвитку нових галузей з метою активізації співпраці з ЄС і набуття повноправного членства.