Дискурсивне поле дисертаційних досліджень з проблем державного управління інформаційною безпекою України - Зозуля, О. C. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті проведено аналіз дисертаційних досліджень захищених по спеціальностях га-лузі науки «Державне управління» з проблем забезпечення інформаційної безпеки Укра-їни.За даними системного каталогу авторефератів та дисертацій Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського було з’ясовано, що в межах науки «Державне управління» проблемам забезпечення інформаційної безпеки присвячено лише 4 роботи. Зважаючи на незначну кількість дисертаційних робіт, в яких досліджуються державно-управлінські проблеми забезпечення інформаційної безпеки України, маємо констатувати, що сьогодні відсутні праці в яких би розглядалися питання вдосконалення структури та функцій сис-теми забезпечення інформаційної безпеки України на сучасному етапі державного будів-ництва. За таких умов, наукове вирішення проблем забезпечення інформаційної безпеки і, зокрема, формування та функціонування системи забезпечення інформаційної безпекиПроведений аналіз дозволяє констатувати, що автори приділяли увагу переважно об-грунтуванню теоретичних засад державного управління інформаційною безпекою, аналі-зу наявних підходів і механізмів, розробці і впровадженню нових більш ефективних моде-лей, методів, механізмів державного управління інформаційною безпекою. Проте, в цих роботах поза увагою дослідників залишилися питання уточнення структури та функцій системи забезпечення інформаційної безпеки, обґрунтування теоретичних та інституцій-них засад державного управління забезпеченням інформаційної безпеки України в умо-вах інформаційно-психологічного протиборства, що не дає можливості сформувати сис-темне бачення і розуміння кореляційних зв’язків між елементами системи державного управління інформаційною безпекою.