Зарубіжний досвід організації управління районами у місті (на прикладі міст (без спеціального статусу) Республіки Білорусь) - Єдинак, Я. Б. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті аналізується сучасний зарубіжний стан управління районами у місті (на при-кладі міст (без спеціального статусу) Республіки Білорусь). Аналізу управління містами з районним поділом Республіки Білорусь підпадають місцеві адміністрації районів у місті. Діяльність місцевих адміністрацій районів у місті розглядається через їх законодавчу ви-значеність, через вплив державної влади на систему місцевого управління, через підпоряд-кованість органів республіканської та місцевої влади, підприємств, установ та організацій державної і комунальної власності місцевій адміністрації району в місті, а також через спів-відношення частки державного та приватного сектора в складі економіки Республіки Біло-русь.Метою даного дослідження є вивчення досвіду діяльності місцевих адміністрацій райо-нів у містах Республіки Білорусь.Аналіз дослідження встановив, що організація управління районами у містах Республі-ки Білорусь має централізований характер. Такий підхід говорить про єдину структуру під-порядкування підприємств, установ та організацій районного рівня, незалежно від статусу (державна або місцева форма управління) главі держави та владі міста. На підставі такого дослідження зроблено висновок, що централізація управління районами міста дає можли-вість забезпечити оперативне виконання рішень єдиного органу з їх прийняття.