Державне регулювання ринку автотранспортних послуг у Польщі - Балін, В. А. (Аспекти публічного управління, 2016)
Проаналізовано досвід державного регулювання ринку автотранспортних по-слуг в Польщі, адаптацію національного законодавства у цій сфері до стандартів ЄС. У цьому зв’язку особлива увага приділена аналізу положень Закону Республіки Польща «Про автомобільний транспорт», зокрема щодо умов і порядку ліцензування економічної діяльності в галузі автомобільного транспорту та організації контролю за виконанням перевізниками всіх норм і правил у роботі. Розкрито порядок контр-олю за дотриманням режиму праці і відпочинку водіїв транспортних засобів. Значне місце відведено висвітленню історії створення та розвитку Головної дорожньо-тран-спортної інспекції Республіки Польща, нормативно-правовому забезпеченню її робо-ти. Охарактеризовано структуру Головної дорожньо-транспортної інспекції, особли-вості функціонування та повноваження територіальних підрозділів, порядок добору кадрів та їх професійного навчання.