Теоретичне обґрунтування управління професійним простором державної служби - Терентьєв, О. М. (Аспекти публічного управління, 2014)
У статті розроблено основні теоретичні положення стосовно практичних аспек-тів управління професійним простором державної служби. Розробка теоретичних засад управління професійним простором державної служби надає науці державно-го управління новий, більш комплексний методологічний інструментарій для адек-ватного аналізу та управління як соціально-професійними процесами в державній службі, так і процесами, що тривають у підпросторах, полях та середовищах всіх професій. Професійний простір державної служби визначає основні параметри та спрямованість державної служби, професійного середовища державних органів. Як простір спільної діяльності він потребує спеціального формування та управління. Ав-тором описано зміст функцій процесу управління професійного простору державної служби, а також надано відповідні практичні рекомендації. Робиться висновок про те, що професійний простір державної служби має стати висхідною точкою для аналі-зу, прогнозування, планування, прийняття й реалізації управлінських рішень у сфе-рі управління державною службою в Україні.