Підвищення ефективності кадрового потенціалу органів влади щодо реалізації заходів у сфері національно-патріотичного виховання молоді - Korniievskyi, S. V. (Аспекти публічного управління, 2018)
У статті визначено, що в сучасних умовах стає актуальною необхідність вироблення методологічного забезпечення практичної діяльності органів влади в сфері національно-патріотичного виховання молоді. Проводиться аналіз проблемного поля формування та реалізації політики національно-патріотичного виховання та надається методика підвищення кваліфікації працівників органів влади з метою ефективної організації та здійснення заходів політики. Зазначається що, нормативно-правова база, яка забезпечує впровадження політики національно-патріотичного виховання, потребує певного удосконалення на рівні цільового, суб’єктно-об’єктного, змістовного компонентів виховного процесу. Надається перелік конкретизованих вимог організації національно-патріотичного виховання: проведення виховання на системній основі; забезпечення його планового характеру; координація діяльності органів влади та громадських організацій; постійний пошук нових напрямків, форм і методів; підвищення кваліфікації посадових осіб. Автор вважає, що в сучасних умовах готовність і здатність держави проводити політику національно-патріотичного виховання молоді залежать, в першу чергу, від її позиції і відповідей щодо низки актуальних питань. По-перше, це визначення смислових концептів національно-патріотичного виховання як першочергового завдання органів державної влади, втілюючи прагнення мільйонів українців щодо збереження незалежності та територіальної цілісності держави. По-друге, це усвідомлення того, що процеси національно-патріотичного виховання сьогодні потребують більш універсальних підходів. По-третє, це визначення змістовного поля і характеру взаємодії державних органів та інститутів громадянського суспільства в постановці і вирішенні життєво важливих для країни проблем. Окремо розглядаються науково-методичні проблеми національно-патріотичного виховання.