Державний службовець в умовах реформування державного управління в Україні - Vytkо, T. Y. (Аспекти публічного управління, 2018)
Охарактеризовано особливості впровадження реформування державного управління, акцентуючи увагу на таких напрямах реформування, як модернізація державної служби та управління людськими ресурсами. У статті розглянуто державного службовця, який є основним об’єктом реформування державної служби і водночас її суб’єктом. Проаналізовано вимоги до кандидатів при вступі на державну службу та деформацію цих вимог протягом професійної діяльності держслужбовців. Графічно зображено основні супровідні аспекти кар’єри державного службовця в Україні та здійснено їх детальний аналіз із врахуванням положень чинного законодавства та практики впровадження. Виявлено основні проблемні аспекти професійної діяльності державних службовців в умовах адаптації чинного законодавства до європейських стандартів (проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, оцінювання результатів службової діяльності, просування по службі, підвищення рівня професійної компетентності, оплата праці тощо). Акцентовано увагу на відсутності ефективної автоматизованої системи управління людськими ресурсами на державній службі та обґрунтовано важливість її створення для ефективності державної служби України та професійної діяльності держслужбовців зокрема.