Теоретико-методологічні засади застосування івент-аналізу в діяльності патронатної служби органів державного управління - Kryvoshein, V. V. (Аспекти публічного управління, 2018)
Розглядаються теоретико-методологічні засади застосування методики івент-аналізу в діяльності патронатної служби органу державного управління. Показано, що за допомогою методу івент-аналізу стає можливим упорядкувати потік соціально-політичних подій таким чином, щоб крізь низку явищ виявити об’єктивні тенденції і на цій основі виробити об’єктивну оцінку, сформулювати й обґрунтувати прогноз розвитку подій. Наведено типову схему проведення івент-аналізу. Виокремлено етапи проведення івент-аналізу й описано процедури на кожному з них. Детально розписано процедури етапу створення банку даних: виокремлено фази процесу створення даних про події (вибір інформаційного забезпечення; розробка системи кодування; вибір способу кодування; формування бази даних); визначено структуру інформаційного архіву (спеціальні реферати; спеціальні вказівники; спеціалізований фонд формалізованих аналізів подій, проблем і документів); описано основні критерії оцінки, добору, реферування і формалізації інформації (суб’єкт події; мета, план, задум суб’єкта події; дія; образ, форма, засоби дії суб’єкта події; об’єкт, предмет події; час (дата) події; місце події; результат, продукт, фінал події; причина події; наслідок події; інші особливі обставини і умови події). Розкрито переваги і недоліки івент-аналізу в діяльності патронатної служби органу державного управління.