Особливості механізмів імплементації «чутливості до конфліктів» у проектах публічного сектора - Mamatova, T. V. (Аспекти публічного управління, 2017)
У статті розглянуто питання, що пов’язані з визначенням особливостей механізмів імплементації «чутливості до конфліктів» у проектах публічного сектора, які ще не знайшли достатнього опрацювання у фахових виданнях з державного управління в Україні. Подано визначення основних пов’язаних категорій предметної сфери «чутливості до конфліктів» за настановами Conflict Sensitivity Consortium: «чутливість до конфліктів», «конфлікт», «аналізування конфлікту», «аналізування чутливості до конфлікту». Встановлено основні положення щодо особливостей механізмів імплементації конфлікт-сенситивного проектного/програмного менеджменту у  контексті забезпечення успішності проектів місцевого розвитку через інтегрування «чутливості до конфліктів» до всіх трьох фаз проектного циклу, за якими реалізується втручання: чутливе до конфліктів планування; чутлива до конфліктів реалізація; чутливі до конфліктів моніторинг та оцінювання. Наведено приклад застосування конфлікт-сенситивного проектного менеджменту у міжнародному проекті EUNPACK «Добрі наміри, змішані результати – чутливе до конфліктів розкриття комплексного підходу ЄС до механізмів конфліктів і криз», що має на меті розробити рекомендації щодо вдосконалення механізмів реагування ЄС на кризи за рахунок збільшення їх чутливості до конфліктів і контексту.