Міжнародне співробітництво України у сфері ядерної та радіаційної безпеки: державно-управлінський аспект - Krynychna, I. P.; Khozhylo, I. I.; Djachenko, O. I. (Аспекти публічного управління, 2017)
У статті аналізується міжнародне співробітництво України з іншими державами у сфері гарантування ядерної та радіаційної безпеки та виділяються основні вектори розвитку і вдосконалення ядерної та радіаційної безпеки в Україні з урахуванням міжнародного досвіду, з метою попередження ризиків аварій та забруднення території радіаційними речовинами. Розглянуті найбільш актуальні договірно-правові відносини. З’ясовано, що для покращення та подальшого забезпечення ядерної та радіаційної безпеки України, необхідно здійснювати чітке державне регулювання у сфері виконання імплементованих міжнародних норм та встановлених стандартів, виконання ратифікованих документів та діючу вітчизняну законодавчу базу, постійно здійснювати моніторинги, координацію та контроль щодо поставлених цілей та завдань. Дослід- ження виконано на основі міжнародних нормативних документів, законодавчої бази України та опублікованих документів.