Генезис державного управління у сфері цивільного захисту в роки незалежності України - Podskal’na, O. A. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті проаналізовано становлення державного управління у сфері цивільного захисту в роки незалежності України. Розглянуто питання його реформування, нормативно - правового забезпечення, організації керівництва всіма ланками системи цивільного захисту. Під час дослідження генезиcу державного управління у сфері цивільного захисту оцінено його вплив на практичні результати функціонування єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій на різних етапах її розвитку. Встановлено проблеми державного управління в сфері цивільного захисту та шляхи підвищення його ефективності. Накопичений досвід державного управління у сфері цивільного захисту буде корисним під час подальшого реформування системи цивільного захисту в Україні з урахуванням нових викликів та загроз природного і техногенного характеру, а також у контексті подальшої європейської інтеграції України.