Інтегрована модель системи управління інноваційним розвитком територіальних громад - Chikarenko, I. A. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті розробляється та комплексно обґрунтовується інтегрована модель системи управління інноваційним розвитком територіальних громад. Для формування інтегрованої моделі системи управління інноваційним розвитком територіальних громад пропонується підхід, який враховує особливості управління на рівні муніципальних утворень, специфіку умов, що створюються на тлі процесів децентралізації та об’єднання громад, розвитку програмно-цільового підходу, співробітництва громад, громадянських компетентностей їх членів, базується на підходах і моделях, запропонованих у наших попередніх дослідженнях за даною проблематикою. Для визначення функцій, які мають бути реалізовані інноваційним управлінням для отримання результату на основі наявного інноваційного потенціалу, досліджуваний процес представлено у трьохмірному просторі з координатами «інноваційний потенціал-процес інноваційного управління-інноваційний результат». Сформована таким чином інтегрована модель системи управління інновацій- ним розвитком територіальних громад забезпечує синергічний ефект управління через реалізацію відповідних функцій, а також надає цілісне уявлення про процеси, ресурси, інфраструктуру інноваційної діяльності, що формують інноваційний базис для розроблення відповідних стратегій розвитку.