Основні напрями адаптації державного регулювання допуску до ринку автотранспортних послуг в Україні до стандартів Європейського Союзу - Balin, V. A. (Аспекти публічного управління, 2014)
У статті досліджуються процеси гармонізації національного транспортного законодавства з правовими нормами Європейського Союзу, виконання зобов’язань України перед європейською спільнотою, що зумовлюють нагальну необхідність реформування нормативно-правової бази української автотранспортної галузі. Розглянуто особливості правового регулювання окремих елементів транспортної галузі, зокрема щодо спільних правил допуску до ринку автотранспортних послуг. У цьому зв’язку особлива увага приділена аналізу положень Закону України «Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу», Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також відповідних регламентів Європейського Союзу. Розкрито порядок встановлення вимог до підприємств, залучених до діяльності оператора автомобільних перевезень. Значне місце відведено висвітленню питанню лібералізації автомобільних транспортних перевезень.