Експертне опитування як інструмент для дослідження проблемних питань у сфері надання адміністративних послуг - Gunenkova, O. V. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті розглянуто дослідження проблемних питань у сфері надання адміністративних послуг за допомогою проведення експертного опитування. Розглянуто призначення та основні принципи проведення експертного опитування, як інструменту для уточнення інформації, отриманої в ході попереднього дослідження. Обґрунтовано підходи до організації та проведення експертного опитування для більш повного аналізу проблем, наявних у сфері надання адміністративних послуг. З’ясовано, що більшість структурних підрозділів органів публічної влади, які утворили центри надання адміністративних послуг, продовжують надавати послуги безпосередньо через своїх співробітників, а не через спеціально утворені центри. Також встановлено досить слабкий рівень організації взаємодії між різними органами публічної влади у сфері надання адміністративних послуг, що погіршує якість обслуговування громадян. Виявлено проблеми, які, на думку експертів, найбільше заважають організації якісного обслуговування громадян при наданні адмінпослуг. До таких проблем у першу чергу було віднесено наявність прогалин у законодавчій базі та недостатнє фінансування. У ході дослідження також було з’ясовано думку експертів щодо впливу громадськості на формування процесів надання адміністративних послуг та стан вивчення громадської думки у створених центрах.