Механізм реінжинірингу процесу державного регулювання інноваційної реклами - Shvedun, V. O. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті запропоновано механізм реінжинірингу процесу державного регулювання інноваційної реклами. Зокрема, досліджено особливості застосування реінжинірингу до державноуправлінських процесів. Обґрунтовано використання визначеного методу побудови моделі механізму процесу державного регулювання інноваційної реклами. Сформовано механізм процесу державного регулювання інноваційної реклами. На основі дослідження особливостей застосування реінжинірингу до державноуправлінських процесів було здійснено їх класифікацію та побудовано послідовність етапів здійснення реінжинірингових заходів. Запропоновано використання методології IDEF0 в якості методу побудови механізму процесу державного регулювання інноваційної реклами виходячи з того, що вона дозволяє реалізувати три ключових принципи процесного моделювання: принцип функціональної декомпозиції (ієрархічний принцип); принцип обмеження складності; контекстний принцип. У межах побудови механізму реінжинірингу процесу державного регулювання інноваційної реклами побудовано його контекстну діаграму, а також здійснено його функціональну декомпозицію на комплекс підпроцесів, зокрема таких, як: аналіз функціонування державних органів виконавчої влади в контексті регулювання інноваційної реклами; модернізація державної політики в сфері рекламної діяльності; створення спеціалізованого державного органу виконавчої влади з питань реклами; передача повноважень державного регулювання в сфері рекламної діяльності від розгалуженої системи державних органів виконавчої влади в сфері рекламної діяльності до єдиного державного органу виконавчої влади в сфері інноваційної реклами.