Цифровізація публічного управління вищою освітою в Україні на сучасному етапі державотворення - Шеломовська, Оксана (Аспекти публічного управління, 2021)
Досліджено сучасний стану впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в систему державного управління вищою освітою в Україні. Наголошено, що інформатизація державного управління сферою вищої освіти є однією зі складових частин побудови повноцінних е-демократії та е-урядування в нашій країні. На основі порівняння положень нормативно-правових актів і реальної ситуації з’ясовано стан функціонування електронна система щодо збору та аналізу фінансових даних за результатами діяльності у сфері вищої освіти і єдиної державної електронної бази з питань освіти. Визначено їх роль у державному управлінні галуззю, функції та переваги. Висвітлено повноваження окремих управлінських структур у внесенні даних до електронних систем управління вищою освітою.