Цифрові робочі місця в системі управління - Новіченко, Надія (Аспекти публічного управління, 2021)
Цифрова трансформація публічного управління спричиняє необхідність зміни в організації роботи публічних службовців. З огляду на це, постає завдання використання досвіду цифровізації управління в бізнесі. Зокрема це стосується створенню цифрових робочих місць в органах публічного управління. Розглянуто концептуальні підходи до визначення терміну «цифрове робоче місце», проаналізовані деякі питання організації нової системи управління та заохочення службовців до більш ефективного виконання своїх обов’язків та задоволення потреб споживачів адміністративних послуг. Відзначено, що цифрове робоче місце дає співробітникам можливість доступу до додатків та даних у режимі реального часу на будь-якому пристрої з будь-якого місця, незалежно від того, де зберігається інформація: у хмарних сервісах або в центрі обробки даних.