Особливості діяльності районних у місті адміністрацій (в умовах децентралізації державної влади) - Єдинак, Я. Б. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті аналізується сучасний стан діяльності районних у місті адміністрацій, їх право-вий статус, а також статус голови адміністрації, його розпорядження, повноваження, статус засідання районної у місті адміністрації як колегіального органу, форма акту районної у міс-ті адміністрації та його правовий статус, діяльність різних комісій, рад тощо при районній у місті адміністрації. Крім того, вищезазначене піддається аналізу на відповідність Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншим нормативно-правовим актам у сфері місцевого самоврядування. Також проводиться аналіз серед міст України щодо тенден-цій створення районних у місті адміністрацій як проміжної форми управління містами із районним поділом та їх ефективність у відповідності до сучасних вимог управління. У той же час аналізується питання щодо використання районних у місті адміністрацій як певний перехідний процес від районних у місті рад до повної ліквідації районного у місті поділу.Метою даного дослідження є визначення доцільності існування районних у місті адміні-страцій як однієї із проміжних форм управління містом без спеціального статусу.Сучасна практика діяльності районних у місті адміністрацій показує, що вони здатні за-безпечити деконцентрацію управлінських функцій на рівні районів у місті.