Механізми нормативно-правового забезпечення діяльності органів державної податкової служби в електронному форматі - Матвейчук, Л. О. (Аспекти публічного управління, 2016)
Розвиток інформаційного суспільства неодмінно породжує трансформаційні процеси у сфері публічного управління, що, в свою чергу, вимагають створення нових сучасних механізмів державного управління з використання досягнень інформаційних та комуні-каційних технологій. Невід’ємною складовою цих процесів є електронне урядування, роз-виток якого на сьогодні є пріоритетним у контексті реалізації Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020».В статті досліджено організаційно-правові механізми розвитку інформаційного сус-пільства, електронного урядування, електронного оподаткування. Розглянуто еволюцій-ний розвиток українського законодавства щодо електронного урядування, виділено нор-мативно-правові акти електронного документообігу в Україні. Розкрито правову площину діяльності податкових органів в електронному форматі, виокремлено державні програми, в рамках яких відбувається розвиток цього напряму.Виділено розвиток електронних взаємовідносин у сфері оподаткування як наслідок породження нових механізмів державного управління оподаткуванням у процесі розвит-ку інформаційного суспільства та глобалізації національних економік. Безумовна необ-хідність створення інформаційного простору на законодавчому рівні між державними органами і бізнесом у контексті побудови відповідального і підзвітного інституту держав-ного управління оподаткування.