Основні аспекти взаємовідносин держави та суспільства у сфері волонтерської діяльності: європейський та вітчизняний досвід - Голуб, В. Л. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті розглянуто досвід організації взаємовідносин держави та суспільства у сфері волонтерської діяльності як в Україні, так і у Великій Британії, Німеччині, Польщі та Франції. Основними аспектами аналізу європейського та вітчизняного досвіду взаємовід-носин держави та суспільства у сфері волонтерської діяльності були визначені такі кате-горії як ступінь розробленості національних законодавств щодо провадження волонтер-ської діяльності; організація системи органів виконавчої влади на національному рівні до компетенції яких належать питання сфери волонтерської діяльності; функціонування громадських дорадчих формувань з питань волонтерської діяльності при органах влади, їх правовий статус, якісний склад та зміст діяльності; фактичне існування та сутність дер-жавної політики у сфері волонтерської діяльності тощо. На цій основі в матеріалі проведе-но компаративний аналіз стану організації взаємовідносин держави та суспільства у сфері волонтерської діяльності в країнах Європи та Україні на сучасному етапі крізь призму основних їх аспектів. У роботі акцентовано увагу на певних перевагах європейського до-свіду організації взаємовідносин держави та суспільства у сфері волонтерської діяльності як можливих орієнтирах вітчизняного розвитку.