Громадський моніторинг процесу створення та функціонування центрів надання адміністративних послуг в Україні - Літвінов, О. В.; Літвінова, Н. М (Аспекти публічного управління, 2014)
Досліджується роль інститутів громадянського суспільства у процесі створення та функціонування центрів надання адміністративних послуг в Україні. Аналізують-ся підходи громадських організацій до методологічного забезпечення громадського моніторингу діяльності центрів надання адміністративних послуг. Розглядаються основ ні результати громадського моніторингу, причини та фактори, які стримують розвиток надання громадянам адміністративних послуг за допомогою відповідних центрів. Пропонуються шляхи вирішення виявлених проблем та рекомендації з удо-сконалення системи надання адміністративних послуг в Україні. У статті наведено огляд підходів до методології проведення громадського моніторингу. Встановлено, що мета громадського моніторингу діяльності центрів надання адміністративних по-слуг полягає в оцінюванні відповідності їх стану вимогам Закону України «Про ад-міністративні послуги», зборі релевантних якісних і кількісних даних про процес надання адміністративних послуг, підвищенні ефективності роботи центрів надання адміністративних послуг та якості адміністративних послуг.