Реалізація технологій імідж-білдінгу міст органами місцевого самоврядування - Бобровська, О. Ю.; Ліфанова, Є. О. (Аспекти публічного управління)
У статті аналізуються складові і зміст технологій імідж-білдінгу міст та їх значення для формуван-ня привабливості міста. Імідж-білдінг розглядається як чинник соціально-економічного розвитку міст. Надається характеристика особливостей і відмінностей формування технології імідж-білдінгу в муніци-пальному менеджменті. Виділена необхідність нового інноваційного виду самоврядної діяльності, яка б створила систему організації формування і просування іміджу територіальних громад і муніципальних утворень загалом і міст зокрема із заздалегідь визначеними позитивними характеристиками. На основі аналізу підходів до формування іміджу запропоноване їх функціональне інтегрування у складі особливої функції місцевого самоврядування – функції іміджетворення. Визначаються і розкриваються її органі-заційно-технологічні аспекти і методичний інструментарій її реалізації.