Державне управління освітніми змінами : проблеми та протиріччя - Семенець-Орлова, І. А. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті здійснено аналіз проблемних аспектів державного управління освітніми змінами в сучасній Україні. Автор визначає особливості державного управління освітніми змінами в інформаційному суспільстві, аналізує категорії актуальної практики освітніх змін. У роботі досліджено ключові особливості зовнішнього середовища освітніх змін, що формується нормативно-правовими актами, які врегульовують відносини в даній галузі. Автор виділяє суперечності державного управління освітніми змінами та окреслює рекомендації для державних органів щодо організації ефективного процесу реалізації освітніх змін як соціально-політичного процесу з акцентом на специфічних властивостях освітніх перетворень.