Актуальні проблеми розвитку статутного права в Україні (на прикладі міста Києва) - Batanov, O. V.; Kravchenko, V. V. (Аспекти публічного управління, 2017)
В статті, з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду становлення та розвитку муніципального статутного права, розглянуті деякі концептуальні проблеми розроблення та прийняття статуту територіальної громади міста Києва, його місця та ролі в системі локальних нормативних актів міста. Виокремлено критерії, яким мають відповідати статути територіальних громад, визначити їх функції. Формулюються інституційні та функціональні чинники модернізації існуючої на сьогодні у м. Києві системи муніципального управління та передумови розробки і прийняття нової редакції Статуту територіальної громади м. Києва з урахуванням практики застосування чинної редакції, запропоновано модель його структури. Здійснено спробу прогнозувати юридичні, політичні, соціально-економічні, психологічні та інші наслідки прийняття та застосування нової редакції Статуту територіальної громади м. Києва.