Гуманізація державної служби в контексті європейської інтеграції України - Lyndyuk, O. A. (Аспекти публічного управління, 2017)
У статті досліджено проблему гуманізації державної служби в контексті європейської інтеграції України. Розглянуто сутність понять «гуманізм» та «гуманізація державної служби». Проаналізовано особливості гуманізації вітчизняної системи державної служби. З’ясовано, що людина визнається найвищою соціальною цінністю, а забезпечення її прав і свобод визначає зміст і спрямованість діяльності державних службовців. Доведено необхідність зміни пріоритетів модернізації державної служби з урахуванням її гуманізації, спрямуванням на задоволення потреб людини і громадянина, а також створення умов для наближення стандартів вітчизняної державної служби до тих, які застосовуються в країнах Європейського Союзу. Зміни філософії системи державної служби України слід спрямувати на «служіння суспільству», функціонування «сервісної держави», орієнтованої на результат і якісне надання послуг. В якості системоутворюючої детермінанти державної служби доцільно закласти абсолютну цінність людини, структурні і функціональні зміни системи.