Активізація державної політики щодо єврорегіонального співробітництва у сфері міждержавного регіонального співробітництва - Pak, V. I. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті піднімається проблема потреби активізації державної політики щодо єврорегіонального співробітництва у сфері міждержавного регіонального управління та виявлено основні проблеми, які потрібно вирішити у цій сфері. Охарактеризовано закономірності державної політики щодо єврорегіонального співробітництва у сфері міждержавного регіонального управління та з’ясовано особливості її реалізації в українських реаліях. Виявлено принципи державної політики щодо єврорегіонального співробітництва у сфері міждержавного регіонального управління та з’ясовано її мету, цілі та завдання як на національному, так і на субнаціональному рівнях. Оцінено вплив основних факторів на здійснення державної політики щодо єврорегіонального співробітництва у сфері міждержавного регіонального управління та представлено заходи, які необхідні для реалізації цілей та завдань держави у сфері єврорегіональної політики. Встановлено основні причини недостатнього фінансування державної політики та розглянуто принципи здійснення фінансування єврорегіонального співробітництва в рамках державної політики. Охарактеризовано закономірності розвитку інфраструктурного забезпечення розвитку субнаціональних регіонів, що лежить в основі ефективної державної політики щодо єврорегіонального співробітництва.