Шляхи вдосконалення державного регулювання обігу земель державної та комунальної власності в Україні - Serdyuk, S. A. (Аспекти публічного управління, 2016)
За результатами комплексних наукових досліджень, SWOT- і PEST-аналізу компонентів, які здійснюють вплив на функціонування правового і організаційного механізмів, обґрунтовуються ефективні і дієві шляхи вдосконалення механізмів державного регулювання у сфері обігу земель у державнії власності, визначено шляхи їх удосконалення. Стратегічний компонент, дотримання принципів права, нормативно-правових, структурних і комунікативних компонентів мають значний потенціал розвитку державного регулювання в сфері обігу земель. Застій в економіці країни та політична криза в країні є основними факторами негативного впливу на державне регулювання у сфері обігу земель. Через це ці фактори можуть стримувати процеси поліпшення. З огляду на це запропоновано концептуальні засади державної стратегії регулювання в сфері обігу земель у державній та муніципальній власності України на період до 2025 року. Метою цієї стратегії є вдосконалення процесу обігу земель, спрямованого на забезпечення ефективного, прозорого та максимально спрощеного процесу обігу земель за своєю організаційною та правовою формою наближеною до європейського порядку. Місія полягає в забезпеченні на практиці ефективного, чіткого і спрощеного порядку обігу земель, який буде задовольняти всі потреби учасників у земельних питаннях та іноземних інвесторів.