Історія становлення та розвитку системи надання адміністративних послуг в Україні - Zapysnyy, D. Y. (Аспекти публічного управління, 2016)
У статті розглядаються питання становлення та розвитку системи надання адміністративних послуг в Україні. Встановлено основні закономірності та тенденції в реалізації державної політики у сфері покращення якості адміністративних послуг із урахуванням розпочатої в Україні широкомасштабної реформи децентралізації, а також основні напрями її вдосконалення. Оцінено вплив відповідних законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо підвищення якості послуг, що надаються громадянам. Детально вивчено питання діяльності різних органів влади з метою вдосконалення надання якості адміністративних послуг. У цьому зв’язку приділено серйозну увагу питанням діяльності відповідних органів влади щодо удосконалення надання адміністративних послуг. На засадах аналізу діючих нормативно-правових актів, кращих вітчизняних та зарубіжних практик підготовлено пропозиції та рекомендації щодо підвищення якості адміністративних послуг в умовах модернізації державного управління та реформування місцевого самоврядування в Україні.