Визначення потреби у реорганізації районних у місті рад в умовах децентралізації державної влади (на прикладі міста Дніпропетровська) - Yedynak, Y. B. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті аналізується сучасний стан діяльності районних у місті рад в рамках визначених їм повноважень, функцій, в умовах роздробленості системи районного управління містом, відсутності правових та фінансових важелів керівників районів на загальний стан справ на місцях, їх впливу на керівників підприємств, установ та організацій, які розташовані на території дії районних у місті рад, безправності депутатського корпусу, відсутності повноважень у постійних депутатських комісіях та комісіях, які утворенні при виконавчому комітеті районних у місті рад, формальністю затверджених районних у місті програм, важливістю прийнятих рішень районних у місті рад та їх виконавчих комітетів. Метою даного дослідження є визначення неефективних органів у системі управління районами міста через районні у місті ради та їх виконавчі органи на прикладі міста Дніпропетровська. Сучасна практика діяльності районних у місті рад показує, що вони неспроможні приймати рішення з основних питань розвитку власних територій. Проблеми у діяльності районних у місті рад виникають внаслідок невідповідності їх форм як проміжного районного управління між громадою та містом до сучасних умов.