Проектний підхід в управлінні розвитком та співробітництвом укрупнених територіальних громад - Bezugliy, D. H.; Sharov, Y. P. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті аргументується підвищення ролі проектного підходу для реалізації за- вдань розвитку та співробітництва територіальних громад у нових умовах їх укрупнення. Розкриваються зміст та особливості нетрадиційних типів проектів, таких як парасолькові, інституційні, касетні. Більш детальну увагу приділено касетним проектам, поняття яких вводиться авторами до наукового обігу. Показано відмінності касетних проектів публічного управління від парасолькових, які застосовуються великими бізнес-компаніями у сфері публічно-приватного партнерства; пропонується організація управлінсько-координаційного супроводження таких проектів на основі створення проектного офісу в органі публічної влади на території; розглядаються дискусійні питання використання інтелектуальної власності касетних проектів та їх пріоритетного фінансування.