Електронне врядування як інноваційний механізм взаємодії влади, бізнесу та громадянського суспільства: зарубіжний досвід та передумови розвитку в Україні - Kvitka, S. A.; Sokolovs’ka, O. O. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті досліджується досвід впровадження та функціонування електронного врядування в зарубіжних країнах у контексті його можливого використання в Укра- їні. Розглядається визначення терміну «електронний уряд». У статті наведено дані про тенденцію щодо збільшення кількості країн, які використовують е-технології в державному управлінні. Звертається увага на проблеми, які виникають на шля- ху до впровадження електронного врядування в органах державної влади та місце- вого самоврядування в Україні. У статті визначаються особливості впровадження е-урядування як одного з чинників демократичних перетворень у взаємодії влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства в Україні.