Підвищення академічної мобільності як стратегічне завдання державної політики в сфері освіти - Karapetyan, A. O. (Аспекти публічного управління, 2015)
Запровадження стандартів, рекомендацій і основних інструментів, що сприяти- муть сумісності, порівнянності, визнанню періодів і термінів підготовки (навчання) фахівців є важливим завданням реформування системи вищої освіти України в кон- тексті Болонського процесу. Модернізація організаційного механізму є нагальною проблемою, що є відображеним у Законі України «Про вищу освіту» та в найбільш важливих стратегічних документах освітньої галузі. Головною метою є підвищити академічну мобільність, і, за допомогою цього, підвищити мобільність на ринку пра- ці. В статті проаналізовано стан розвитку академічної мобільності в Україні, визначе- но сутність даного терміну, виявлено види та цілі академічної мобільності. Автором виявлено слабкі сторони документів, які регулюють проблему академічної мобільнос- ті. В статті обґрунтовано необхідність та доцільність розвитку академічної мобільнос- ті як з точки зору впливу на економіку країни, так і з точки зору підвищення якості освіти. Запропоновано заходи, спрямовані на підвищення вхідної та вихідної акаде- мічної мобільності.