Національні інтереси в економічній сфері: сутність та побудова їх ієрархії - Zavgorodnya, S. P. (Аспекти публічного управління, 2015)
У статті на основі результатів аналізу теоретико-методологічних засад забезпечен- ня національної та економічної безпеки визначено сутність національних інтересів в економічній сфері і на цій основі запропоновано визначення дефініції «національні інтереси в економічній сфері» та підхід до побудови їх ієрархії, згідно з яким вказані інтереси запропоновано розподіляти на два види: зовнішні та внутрішні, а в межах кожного виду - на три групи, а саме: реалізація яких має найвищу, середню та низьку ступінь важливості для забезпечення економічної безпеки. Показано, що необхідною передумовою ефективного функціонування системи державного управління еконо- мічною безпекою є знаходження оптимального (раціонального) співвідношення ін- тересів в економічній сфері в трикутнику: людина (індивід) – суспільство – держава.